2008. január 26., szombat

Szezámmagos csigák


Hozzávalók:

Tészta:

80 dkg tönkölybúza liszt
1 csapott evőkanál só
1.5 dl olaj
0.5 liter tej
5 dkg élesztő

Krém :

25 dkg margarin
3 tojás sárgája

Kenéshez: 1 tojás sárgáj
1 kanál tejföl
szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:


A hozzávalókból a langyos, kissé cukrozott tejben felfutatott élesztővel, puha tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, és a közepes tepsi méretének megfelelően kinyújtjuk őket.
A margarint egy kis sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáit is.
A lapokat egyenként megkenjük ezzel a krémmel, és feltekerjük őket.

A tekercseket felszeleteljük, nem túl szorosan sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a darabokat, s egy fél órát pihentetve kelesztjük még.
Sütés előtt megkenjük a tetejüket tejföllel elkevert tojássárgájával, s szezámmaggal szórjuk meg.
Sajtot is hinthetünk rá, vagy köménymagot.

Előmelegített, forró sütőbe tesszük, s szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: