Hozzávalók:
10 dkg porcukor
2 tojás
3 dkg vaj
őrölt fahéj, ánizs
0.6 dkg szalalkáli
45 dkg tönkölybúza liszt
5 dkg kristálycukor
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A kristálycukrot egy serpenyőben lassú tűzön karamellizáljuk, felengedjük a vízzel, és a cukor teljes felolvadásáig főzzük, majd hozzáöntjük a mézes keverékhez. Hozzáadjuk a lisztet, és jól kidolgozzuk, hogy puha tésztát kapjunk.
Folpackba csomagolva másnapig (vagy legalább 6-8 órán át) pihentetjük hideg helyen.
Fél cm vastagságúra nyújtjuk lisztezett deszkán, és formákkal kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk egymáshoz nem túl közel, előmelegített, forró sütőbe tesszük, de hamarosan levesszük a hőt, és
Ha kihűlt, cukormázzal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése