15 dkg margarin
15 dkg kukoricadara
20 dkg fehér tönkölybúza liszt
2 tojás
15 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
Elkészítés:
A margarint csipetnyi sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, s eldolgozzuk.
Beleöntjük a sütőporral kevert, szitált lisztet, a darát, ízesítjük a citromhéjjal, és belekavarjuk a lisztben megforgatott, előzőleg megmosott mazsolát.
Egy formát jól kikenünk zsiradékkal, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben, közepes,
5 -10 percet pihentetjük, majd óvatosan kiborítjuk a formából.
Porcukorral hintjük, vagy csokoládémázzal öntjük le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése