2008. január 16., szerda

Kukoricás kuglóf

Hozzávalók:

15 dkg margarin
15 dkg kukoricadara
20 dkg fehér tönkölybúza liszt
2 tojás
15 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
5 dkg mazsola

Elkészítés:

A margarint csipetnyi sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, s eldolgozzuk.
Beleöntjük a sütőporral kevert, szitált lisztet, a darát, ízesítjük a citromhéjjal, és belekavarjuk a lisztben megforgatott, előzőleg megmosott mazsolát.

Egy formát jól kikenünk zsiradékkal, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben, közepes, 180 °C - os hőmérsékleten kisütjük.

5 -10 percet pihentetjük, majd óvatosan kiborítjuk a formából.

Porcukorral hintjük, vagy csokoládémázzal öntjük le.

Nincsenek megjegyzések: