2008. január 19., szombat

Hajdinás pogácsa

Hozzávalók:

20 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt, finomra őrölt
10 dkg hajdina
2 fej közepes lilahagyma
1 mokkáskanál köménymag
1 mokkáskanál őrölt csemege pirospaprika
1 csipetnyi borsikafű
1 evőkanál Tamari szójaszósz
víz
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1/2 dl napraforgó olaj

Elkészítése:
A szódabikarbónával kevert lisztből a vízzel tésztát gyúrunk. Lágy maradjon, de formálható állagú.
A hajdinából sűrű kását főzünk.
Az apróra vágott lilahagymát egy kicsit megpároljuk, hozzákeverjük a hajdinához a többi fűszerrel együtt. Fedő alatt összepároljuk, majd langyosra hagyjuk hűlni.
Ekkor beledagasztjuk a hajdinás keveréket a pogácsatésztába.
Kiszaggatjuk, és még egy kicsit hagyjuk pihenni.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on ropogósra sütjük.

A tepertős pogácsára hasonlít.

Forrás: tutireceptek.hu

4 megjegyzés:

Anna írta...

A pogácsatésztát meddig kell pihenni hagyni / keleszteni, mielőtt beledagasztanánk a hajdinás keveréket? És kb. hány percig kell dagasztani?

Előre is köszi :)

mariam írta...

Mivel nem élesztős a tészta, annyira nincsenek időhöz kötve a műveletek, a leírás sorrendjét kell követni. Pihenni addig pihen a tészta, míg a hagymás keverék el nem készül, és langyosra nem hűl. A dagasztás is annyiból érdekes, hogy a két massza el legyen egymással egyenletesen dolgozva.
Üdv!

ohaiella írta...

szia, kezdo vagyok a temaban, igy az lenne a kerdesem, h mennyi vizet kell hozzatenni deciliterben?

tudom, hogy "erzesre" kellene dolgozni, de sajnos nekem meg nincs akkora gyakorlatom a temaban, igy nekem csak a pontos vizmennyiseg megadasaval menne.

mariam írta...

Szia!
Sajnos nem tudom megadni hajszálpontosan deciliterben a mennyiséget, a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen.
Üdv!