Hozzávalók:
20 dkg méz
5 dkg vaj / margarin
10 dkg barna cukor
1 tojás
50 dkg liszt
1 evőkanál kakaó
1 kávéskanál fahéj
fél - fél kávéskanál szegfűbors, kardamóm, szegfűszeg, szerecsendió
2 kávéskanál kókusz zsír
3 evőkanál rum
2 kávéskanál neszkávé
5 dkg porcukor
Elkészítés:
A mézet, vajat, és a cukrot lassú tűzön kevergetve felolvasztjuk, majd kissé kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a tojást.
A lisztet elkeverjük a kakaóval és a fűszerekkel, majd a mézes masszával eldolgozzuk.
A kókusz zsírt feloldjuk a rumban, és a tésztához gyúrjuk.
A lisztet elkeverjük a kakaóval és a fűszerekkel, majd a mézes masszával eldolgozzuk.
A kókusz zsírt feloldjuk a rumban, és a tésztához gyúrjuk.
A tésztát letakarva 1-2 órát pihentetjük.
A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük.
A tésztát két réteg folpack között 1 cm vastagra nyújtjuk, s cakkos szélű formával korongokat (vagy más formákat) szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre téve, kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük.
A neszkávét kevés forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük a porcukrot, és megkenjük a korongokat.
Kb.60 db lesz belőle
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése