2008. január 16., szerda

Müzligolyók


Hozzávalók:

1 dl tej
25 dkg zabpehely
5 dkg vaj
5 dkg mazsola
4 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
5 evőkanál baracklekvár
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg csokidara

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, leforrázzuk vele a zabpelyhet, belekeverjük a vajat, és kihűtjük.
Hozzáadjuk a mazsolát, a mézet, a kakaóport, és annyi baracklekvárral dolgozzuk össze, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk.
Hűtőszekrényben, letakarva 1-2 órán át pihentetve érleljük. A keverék jól összeáll ez idő alatt, s vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle.

Egyik felét kókuszreszelékben, másik felét csokoládés tortadarában, vagy kakaóporban hempergetjük meg.

Nincsenek megjegyzések: