2008. január 15., kedd

Túrós gyümölcskrém

Hozzávalók:


25 dkg gyümölcs, ízlés szerint
2 dl tej
2 dl tejszín
15 dkg túró
4 evőkanál zabpehely
3 evőkanál méz
2 zacskó habfixáló
1 kiskanálnyi reszelt citromhéj
csipetnyi só

Elkészítés:

A tejet összekeverjük a mézzel és a sóval, a reszelt citromhéjat és a zabpelyhet is hozzáadjuk, s legalább 1 órán keresztül állni hagyjuk. A gyümölcsöt felaprítjuk, a túrót áttörjük. A tejszínt az egyik zacskó habfixálóval kemény habbá verjük. A másik zacskó habfixálót a pelyhes keverékbe szórjuk.
A tejszínhabot összeforgatjuk a tejes zabpehellyel és a túróval, majd óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt. Poharakba adagoljuk, a tetejét gyümölccsel díszítjük, és jól lehűtjük.

4 személyre elegendő ez az adag.

Nincsenek megjegyzések: