2008. január 30., szerda

Brownie

Hozzávalók:

15 dkg lágy vaj
25 dkg barnacukor
3 tojás
15 dkg tönkölyliszt
7 dkg kakaópor
1/2 csomag sütőpor

Tetejére: csokis bevonat, bármilyen dióféleség (mogyoró, mandula)

Elkészítés:

A puha vajat a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sütőporos, kakaós, szitált lisztet, és alaposan kidolgozzuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, közepes hőfokú sütőben, 180 °C- on kb. 30-35 percig sütjük.

Ha teljesen kihűlt, bevonjuk, diószeletekkel díszítjük, s ha máz megdermedt, akkor szeleteljük.


Bevonat adalékai:

18 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj

1.5 dl tejföl
3 dkg porcukor

Elkészítés:

Gőz fölött, állandó keveréssel simára olvasztjuk a csokoládét és a vajat, majd levéve, elegyítjük a tejföllel, és a porcukorral.



Nincsenek megjegyzések: