Hozzávalók:
3/4 bögre vaj/margarin
1 bögre barna cukor
1 bögre dió /mogyoró, mandula/
1/2 bögre méz
2 tojás
1 bögre fehér tönkölybúza liszt
1/2 bögre világos rozsliszt
1 teáskanálnyi szódabikarbóna
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál gyömbér
1 teáskanál fahéj
1 1/4 bögre zabpehely
3/4 bögre mazsola
1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
A margarint habosra kavarjuk egy csipetnyi sóval, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, majd a tojásokat, s a vaníliát. Jól kidolgozzuk, s elkeverjük a szódabikarbónával kevert liszttel, fűszerekkel, a zabpehellyel. Beleforgatjuk a meleg vízben megáztatott, lecsepegtetett mazsolát, és a d
Egy órán át pihentetjük hűtőben a masszát. Kézzel kis diónyi golyókat formálunk, korong formára ellapítjuk őket (nedves kanál domború oldalával a legkönnyebb), és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a darabokat.
Előmelegített, 180 °C fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt kisütjük. Hamar kész van, vigyázni kell, hogy ne legyen túlsütve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése