2008. január 24., csütörtök

Mézes- mazsolás kalács

Hozzávalók:


45 dkg tönkölybúza liszt
0.5 dkg szalalkáli

1 dl tej
őrölt fahéj
35 dkg méz
4 tojás
1 citrom reszelt héja
2 tojássárgája
25 dkg mazsola

Elkészítés:

A tojásokat, a tojás sárgákat, a mézet habosra keverjük, hozzáadjuk a szitált lisztet, a tejben feloldott szalalkálit, majd alaposan kikeverjük. Ízesítjük a citrom héjával, a fahéjjal, és elkeverjük benne a mazsolát is.

Egy formát kikenünk, lisztezzük, beleöntjük a masszát.
Előmelegített, 240 °C – os sütőbe tegyük, de csökkentsük le a hőt kb. 180 °C – ra, és így süssük ki.
Még melegen borítsuk ki, és vonjuk be narancsmázzal.

Narancsmáz

Hozzávalók:

15 dkg barna porcukor
1-2 evőkanál finomra reszelt narancshéj
1-2 evőkanál narancslé
1 dkg vaj
2 kiskanál tej

Elkészítés:

Az összetevőket gőz fölött, folyamatos keveréssel besűrítjük.

Nincsenek megjegyzések: