Hozzávalók:
45 dkg tönkölybúza liszt
0.5 dkg szalalkáli
1 dl tej
őrölt fahéj
35 dkg méz
4 tojás
1 citrom reszelt héja
2 tojássárgája
25 dkg mazsola
Elkészítés:
A tojásokat, a tojás sárgákat, a mézet habosra keverjük, hozzáadjuk a szitált lisztet, a tejben feloldott szalalkálit, majd alaposan kikeverjük. Ízesítjük a citrom héjával, a fahéjjal, és elkeverjük benne a mazsolát is.
Egy formát kikenünk, lisztezzük, beleöntjük a masszát.
Előmelegített, 240 °C – os sütőbe tegyük, de csökkentsük le a hőt kb. 180 °C – ra, és így süssük ki.
Még melegen borítsuk ki, és vonjuk be narancsmázzal.
Narancsmáz
Hozzávalók:
15 dkg barna porcukor
1-2 evőkanál finomra reszelt narancshéj
1-2 evőkanál narancslé
1 dkg vaj
2 kiskanál tej
Elkészítés:
Az összetevőket gőz fölött, folyamatos keveréssel besűrítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése