2008. január 26., szombat

Mézes csillagok


Hozzávalók:

50 dkg tönkölybúza liszt
1 csomag sütőpor
12 dkg margarin
7 dkg porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
2 tojás
15 dkg méz
½ citrom reszelt héja
10 dkg dzsem, tetszés szerint

Elkészítés:

A sütőporos, szitált lisztet eldolgozzuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrokat, a mézet, a tojásokat, a citromhéjat. Könnyen nyújtható tésztát állítunk össze belőle, kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és csillagformával kiszaggatjuk.

Jól előmelegített, forró sütőbe tegyük, sütőpapírral bélelt tepsiben, egymástól kissé távolabbra helyezve a darabokat, majd rövidesen csökkentsük le a hőt, mert a mézes tészta könnyen megkeseredhet, ha túlzottan megsül.

180 °C – on kisütjük, s ha kihűlt, egy - egy darabot összeragasztunk a dzsemmel.

Nincsenek megjegyzések: