
Hozzávalók:
 
25 dkg méz
70 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1,5 dkg szalalkáli
5 dkg apróra vagdalt, cukrozott narancshéj
10 dkg durvára vagdalt dió
őrölt fahéj, ánizs, őrölt szegfűszeg 
Elkészítés:
A mézet feloldjuk a forró vízzel, majd hűlni hagyjuk. 
A tojásokat, a cukrot, a fűszereket, a reszelt narancshéjat és a szalalkálit összekeverjük, sima, habos masszát készítünk belőle, majd apránként adagoljuk hozzá a lisztet, a mézes szirupot, és jól összedolgozzuk.
Letakarjuk, és kb. 4-5 órán át pihentetjük. 
3 részre osztjuk, lisztezett deszkán 
 
 
 
 



 
 



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése