Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa,
1 csomag szárított élesztő
1 dl tej
2 evőkanál olaj
2 tojás
1 teáskanál morzsolt majoránna
1 mokkáskanál törött fehér bors
1 mokkáskanál só
fokhagymával ízesített tartármártás
olaj a sütéshez
Egy mélyebb serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk, és két teáskanál segítségével, kis halmokat teszünk az olajba.
Fedő alatt, közepes lángon sütjük meg a fánkok egyik oldalát, majd ha pirosra sült, megfordítjuk, s fedő nélkül sütjük ki a másik felét.
Papírtörölközőre szedjük a kisült fánkokat, és fokhagymás tartármártással tálaljuk.
Nem csak bor -, vagy sörkorcsolyaként tálalható, feltét, vagy akár egytálétel is lehet mártással, salátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése