2008. január 16., szerda

Mézes fahéjas keksz


Hozzávalók:

5 dkg méz
5 dkg cukor
1 tojás
1 kávéskanál fahéj
1 csipetnyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi sütőpor
13 dkg tönkölybúza liszt

Elkészítés:

Robotgéppel simára keverjük a mézet, cukrot, tojást, fahéjat és szegfűszeget, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egy éjszakán keresztül hűvös helyen pihentetjük a tésztát.

Kb. egy cm vastagra kinyújtjuk lisztezett deszkán, kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tálcára sorakoztatjuk a darabokat, és még egy éjszakán át szárítjuk őket.

A sütőt előmelegítjük 160 °C - ra, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 20-25 perc alatt kisütjük.

Kb. 70 db lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések: