2008. január 20., vasárnap

Zabpelyhes banánlepény

Hozzávalók:

4 közepes banán
diónyi vaj
4 tojás
2 evőkanál zabpehelyliszt
2 evőkanál cukor

Tetejére:

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A hámozott, 1 cm-es darabokra szelt banánok felét teflonedényben, olvasztott vajon enyhén megpirítjuk.
A tojásokat simára keverjük a liszttel és a cukorral, s az így kapott massza felét a már megpirított banánkarikákra öntjük.
Közepes lángon sütjük, ha megkocsonyásodik, megfordítjuk ,
és a másik oldalát is kb. 2 perc alatt megpirítjuk .
Ha elkészült,tányérra csúsztatjuk, s a tetejét vaníliás cukorral hintjük.
A maradék még egy lepényre elegendő mennyiség.

10 percen belül elkészül.

Nincsenek megjegyzések: