2008. január 19., szombat

Aszalt gyümölcsös muffin


Hozzávalók:

25 dkg tönkölybúza liszt
1 csomag sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg bármilyen gyümölcs / vagy befőtt
1 db tojás
12 dkg cukor
0.8 dl növényi olaj
2,8 dl tej /tejföl, vagy natúr joghurt
15 dkg vegyes aszalt gyümölcs: pl. meggy, mazsola, barack, szilva, stb.

Elkészítés:

Elkeverjük a sütőporos, szódabikarbónás, szitált lisztet a durvára vagdosott gyümölcsökkel.
Felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, az olajat, a tejet, összedolgozzuk a lisztes keverékkel, és végül óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsdarabokat is.
A tésztát sütőformába tesszük, és előmelegített sütőben, 180 °C - on kb. 20-25 perc alatt kisütjük.
Hagyjuk 5-10 percig a formában pihenni, majd langyosan kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: