2014. március 18., kedd

"Cocomas" kókuszkrém használata


Fotó forrása: Naturfutár


A kókusz húsából pépesítéssel nyerik a 100%-os kókuszkrémet.
Minden összetevőt tartalmaz, ami a kókuszdió csonthéján belül található.

Tartósítószert, vegyszert nem tartalmaz, UHT csíramentesítéssel történik a tartósítása.
Kiváló tejpótló, beilleszthető a laktózmentes, az állati eredetű tejmentes  étrendbe. Koleszterinmentes. 

Alkalmas főzésnél, sütésnél a tejszín, tejföl, margarinok, és zsírok helyettesítésére.
Kiváló kakaóhoz, kávéhoz , italokhoz, turmixokhoz, koktélokhoz, sütemények, krémek készítéséhez. A keleti konyha tejföl helyett használja az erős fűszeres ételek enyhítésére.
Könnyen emészthető, magas energiatartalmú.
Önmagában is fogyasztható, de gazdaságosan hígítható is:

Ajánlott keverési arány tej készítéséhez: 
1 rész kókuszkrém 2-4 rész ivóvíz, így egy doboz sűrítményből 6-8 dl kókusztej készíthető.

Összetevői:
kókuszkrém, víz, xantan gumi, A és C vitamin
Átlagos tápanyag tartalom 100 g termékben összes kalória: 370 kcal
Zsír: 38 g
Fehérjét, szénhidrátot, cukrot nem tartalmaz!

Süteményekhez, krémekhez „tejszínhabot” is készíthetünk belőle:

Felhasználás előtt a fagyasztóba tesszük kb. 30 percre. 
Miután kivettük, a megvastagodott felső réteget szépen leszedjük, és ezt verjük fel habbá. Kb. annyi ideig tart a hab készítése, mint a hagyományos tejszín felverése.
A megmaradt hígabb kókusztejet felhasználhatjuk bármi más célra tej helyett.
Tücsökbogár tanácsa alapján, köszönettel!:-)

 (Minden más okosság az internetről böngészve.)





2 megjegyzés:

muzsika írta...

Kedves Mariam,regen jartam erre,de meg emlekszem arra a bejegyzesre,ahol elmagyarazod,miert a sok paleo-s,gluten-,es tejmentes recept.en azota felfedeztem a GAPS dietat,a gyerekeim ekcemaja kapcsan..kerlek,keress ra,,van remeny megszabadulni az etelallergiatol(is)!minden jot,szeretettel,Zsuzsi

mariam írta...

Köszönöm szépen, Zsuzsi! :-)
Megnézem, korábban már böngészgettem, visszatérek rá.
Üdv!