2008. január 19., szombat

Diós keksz


Hozzávalók:

17 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
3 dkg étkezési keményítő / liszt
1 tojás
15 dkg durvára darált dió
12 dkg barnacukor
12 dkg vaj

1,2 dl író / joghurt
3 dkg kakaó
2 csomag Bourbon vaníliás cukor
1/2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só

Elkészítés:

A lisztet, a keményítőt, a kakaót és a sütőport együtt átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást, a vajat, az írót és a diót is.
Robotgéppel, lassú fordulattal összekeverjük, majd kb. fél órát állni hagyjuk hideg helyen.

A masszából kanállal, egy sütőpapírral bélelt lemezre halmokat rakosgatunk, kissé ellapítjuk korong- formára, s előmelegített sütőben, 180 °Con, kb. 12-15 perc alatt kisütjük.
Ne szárítsuk ki további sütéssel!
Rácson hűtsük ki őket


Nincsenek megjegyzések: