2008. január 20., vasárnap

Kókuszos-karobos muffin

Hozzávalók:


2 csésze teljes kiőrlésű durum/búza-, vagy tönkölyliszt
2 csésze víz
3 evőkanál kakaópor / vagy karobpor
2 teáskanál szódabikarbóna
½ citrom leve
ízlés szerint kókuszreszelék és mazsola
3 evőkanál olivaolaj / vagy olvasztott bio margarin
fahéj, esetleg gyömbér

Elkészítés:


Elkeverjük a szódabikarbónával kevert, szitált lisztet, a kakaóport, a kókuszreszeléket, a mazsolát és a fűszereket.
A víz felét a citromlével ízesítve hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, majd a maradék vízből annyit öntünk hozzá, amennyit az állaga megkíván.
A tésztához adjuk az olajat, jól elkeverjük, és muffinformába kanalazzuk úgy, hogy kb. 2/3-ad részéig legyen a forma megtöltve.
A tetejüket megszórjuk kókuszreszelékkel.
Előmelegített sütőben először nagy lángon, majd az utolsó 10 percben lecsökkentjük a hőt, és kis lángon , összesen kb. 25 percig sütjük.

Forrás: egeszsegvar.hu

Nincsenek megjegyzések: