Hozzávalók:
25 dkg zabkorpa
½ csomag sütőpor
10 dkg mazsola
1 marék durvára vágott dió
2 teáskanál fahéj
2 dl tej
2 dl szűrt almalé (dobozos)
1 db apróra vagdalt alma
5 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
fél tábla darabolt ét vagy tejcsokoládé (tortabevonó)
A hozzávalókból külön a száraz, majd a nedves adalékokat keverjük el, majd a kétféle keveréket dolgozzuk össze, és a formákba kanalazzuk.
Sütés előtt hagyjuk állni 5-10 percig a formában, hogy megdagadjon a zabkorpa.
15-20 percig sütjük (tűpróbát alkalmazzunk!)
12 db lesz belőle.
6 megjegyzés:
1 csomag zabkorpa hány dekát takar?
25 dkg
Csodás ez a recept. Szinte hetente készítem. Ez e kedvenc muffinom, és a lánykáim is szívesen eszik tízóraira az iskolában, legalább nyugodt vagyok, hogy nem vacak kerül a testükbe. Köszönet ezért a nagyon finom muffinért! Erika
Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket!:-)
Hello. A tesztaja finom lett, de beleragadt a muffin papirba, pedit mas receptnel nem tortent ilyen. Van otleted miert tortent ez?
Koszi,
Katinka
Szia Katinka!
Nem tudom, nekem nem ragadt bele.
Megjegyzés küldése