2008. február 2., szombat

Tökmagos kiflik



Hozzávalók:


50 dkg tönkölybúza liszt

3 dl langyos tej
1 kávéskanál só
1 csomag porélesztő

1 kávéskanál cukor

10 dkg tisztított tökmag
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához az alapanyagokat összedolgozzuk, és 1 órán át kelesztjük letakarva langyos helyen.

4 cipóra osztjuk, amelyeket kerek lapokra nyújtunk lisztezett deszkán. Mindegyiket felszabjuk átlós irányban, így 8 egyforma, háromszögletű cikket kapunk. Ezekbe néhány szem tökmagot teszünk, majd a széles végétől indulva, kifli formára felcsavarjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, egymástól egy kissé távolabbra. Tetejüket megkenjük felvert tojással, és tökmagokat teszünk a kiflikre.

Előmelegített sütőben, 180 °C - os hőmérsékleten, kb. 20 perc alatt szép barnára sütjük a kifliket.



Nincsenek megjegyzések: