2008. október 21., kedd

Zabpelyhes golyók 2.

Hozzávalók:

7-8 dkg darált mák
10 dkg mazsola
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg darált mogyoró / vagy dió
25 dkg zabpehely
5dl tej
Ízesítésre: tetszés szerint méz vagy juharszirup

Elkészítés:

A zabpelyhet, a mogyorót, a kókuszreszeléket, a mazsolát, és a mákot összekeverjük, majd meglocsoljuk a felmelegített tejjel. Jól összedolgozzuk, és juharsziruppal,vagy kevés mézzel édesítjük. Fél óráig állni hagyjuk, ezután diónyi golyókat formálunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 160 °C- on, 20 percig sütjük.
Muffin sütőformában is készíthető!
Forrás: kulinarisvilag

2008. október 19., vasárnap

Almás lepény




Hozzávalók:

20 dkg tönkölydara
12 dkg méz
12 dkg darált dió
fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg cikkekre vágott alma

Elkészítés:


A tönkölydarát forrásban lévő vízbe szórjuk, és folyamatosan kevergetve krémesre főzzük.
Hozzákeverjük a mézet, diót,fahéjat, a cikkekre vagy darabokra vágott almát, és a szódabikarbónát.
Kiolajozott tepsin egyenletesen elosztjuk, és 160 °C- os sütőben megsütjük.

Forrás: biochef.hu

2008. október 12., vasárnap

Krémes hajdina

Hozzávalók:

50 dkg hajdina
1 csipetnyi só
25 dkg gesztenye massza
20 dkg darált dió
méz, ízlés szerint
2 csésze víz

Elkészítés:

Forrázzuk le a hajdinát másfél liter forrásban lévő vízzel, hagyjuk állni 10 percig, majd öntsük le a maradék felesleges vizet róla. Ezután másfélszeres vízmennyiséggel ismét felöntve főzzük meg csipetnyi sóval, kb. 10-15 perc alatt.
Turmixoljuk össze a gesztenye masszát, a diót és a mézet egy kevés vízzel a 2 csészényiből, majd adjuk hozzá a maradékot is. Ezt a krémet öntsük rá a főtt hajdinára.
Forrás: eletrevalo.hu