2008. február 1., péntek

Mákos-mézes kalács

Hozzávalók:

12 dkg méz
8 dkg porcukor
4 tojás
5 dkg olvasztott vaj
½ citrom reszelt héja
őrölt fahéj, ánizs
15 dkg darált mák
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
10 dkg meggybefőtt
1 evőkanál tej
8 dkg búzadara

Elkészítés:

A mézet a vajjal kikeverjük, egyenként eldolgozzuk a tojások sárgáival, ízesítjük a citromhéjjal, ánizzsal, fahéjjal, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukrot, a meggyet, végül felváltva a tojások fehérjének keményre vert habját, a tejet, és a búzadarát.

Kikent, lisztezett formába öntjük, jól felmelegített sütőbe tesszük, de 180 °C- ra lecsökkentve a hőt, kisütjük.
Kiborítjuk a kisült tésztát, és hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések: