Hozzávalók:
7 tojás
18 dkg cukor
15 dkg rizsliszt
3 dkg étkezési keményítő
1/2 csomag (6 g) sütőpor
10 dkg darált mandula
1 evőkanálnyi olaj
1-2 evőkanálnyi citromlé
Elkészítés:
A tojások fehérjét a citromlével
habosra verjük, a cukrot kanalanként hozzáadva kemény habot készítünk belőle.
Amikor a hab szép fényes, egyenként eldolgozzuk benne a tojások sárgáit,
és az olajat.
A lisztet elkeverjük az
étkezési keményítővel és a sütőporral, átszitáljuk, majd óvatosan a masszához
adjuk a mandulával együtt.
A masszát egy legalább 26 cm átmérőjű, alul
sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
Előmelegített, 180 °C – os sütőben sütjük
ki kb. 40 perc alatt, sütőtől függően.
6 cm magas tortalap lett belőle, így kényelmesen 3
lapra lehetett vágni.