Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 dkg élesztő
8 dkg vaj
2 tojás
15 dkg méz
30 dkg darált mák
4 dkg étkezési keményítő
50 dkg szilva
50 dkg alma (vagy lehet más gyümölcs is)
Elkészítés:
Kb.
A lisztet összedolgozzuk 4 dkg vajjal, beleteszünk 1 tojást, 3 dkg mézet, és a feloldott élesztőt. Jól gyúrható tésztát dolgozunk ki belőle, majd félretesszük kelni.
A többi tejet a tejszínnel együtt felmelegítjük, s belefőzzük a mákot.
10 perc pihenés után belekeverjük a maradék vajat és mézet, 1 tojás sárgáját, és fél deciliter vízzel kikevert keményítőt. Újra átforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztát átgyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, kibélelünk vele egy nagyobb kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsit. Rásimítjuk a mákos masszát, tetejét kirakjuk a félbe vágott szilvával és almaszeletekkel.
200 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
A recept a nlcafe.hu fórumán található, fotókkal együtt.