2008. február 29., péntek

Rozsos lapocskák

Hozzávalók:


30 dkg rozsliszt
15 dkg étkezési korpa
2 dkg élesztő

1.5 dl tej
3 dkg köles
meleg víz, étolaj

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a korpával kevert lisztet, a kölest, kb. 2 evőkanálnyi étolajat, és langyos, sós vízzel összeállítjuk. Egy órát pihentetjük, majd félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, és ott vagdossuk fel négyzet alakú lapocskákra.

Tetejét megszórjuk korpával, és előmelegített sütőben kisütjük.

Szójatejjel, teával, krémekkel kínálhatjuk.

A recept Bokor Katalin „Táplálékod legyen gyógyítód!” c. könyvében található.

Nincsenek megjegyzések: