2014. február 3., hétfő

Tepsis zöldséges csirke






Hozzávalók:

Csirkecomb és csirke szárny
Grill fűszerkeverék (vagy fűszerek tetszőlegesen), só, bors
Olívaolaj
Zöldségek vegyesen: cukkini, padlizsán, sárgarépa, lilahagyma, póréhagyma, karalábé, zeller, fokhagyma

Elkészítés:

A húst megszórjuk a fűszerekkel.
A zöldségeket feldaraboljuk, kockákra, hasábokra, karikákra. A zöldségeket természetesen lehet tetszőlegesen variálni, nálunk ezek voltak otthon.
A húst és a zöldségeket is olívaolajjal megöntözzük egy kicsit, és jól átforgatjuk.
Vékonyan olajozott tepsire sorakoztatjuk a szárnyakat és a combokat, és köréjük a zöldségeket halmozzuk.
200 °C-os sütőben sütjük addig, míg a hús szépen megpirul (kb. 1 óra alatt kész).