Hozzávalók:
2 tojás
15 dkg nádcukor (tetszés
szerinti ízesítő)
2 evőkanál méz
30 dkg liszt (itt: 15 dkg
rizsliszt + 15 dkg zabpehelyliszt)
1.5 evőkanál kakaópor
1 csomag (12 g ) sütőpor
1 púpozott teáskanál őrölt fahéj
1 púpozott teáskanál mézeskalács
fűszerkeverék
1 evőkanál lekvár
1 marék mazsola
1 marék darabolt dió
1.5 dl olaj
3.5 dl tej
50 dkg magozott meggy (itt fagyasztott, kiengedve és lecsorgatva)
Tetejére: 3-4 evőkanál lekvár
és csokimáz
Csokimáz:
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál nádcukor
2-3 evőkanál víz
5-7 dkg vaj
Elkészítés:
A liszteket, a kakaóport,
a sütőport és a fűszerkeveréket egymással elkeverjük.
A tojásokat a cukorral
habosra keverjük, lassan, felváltva adagolva hozzáadjuk az olajat, a tejet és a
lisztkeveréket. Elég híg masszát fogunk kapni.
Végül a lekvárt, a diót, a
mazsolát, és a lisztben megforgatott meggyet adjuk a keverékhez.
Kikent, lisztezett,
közepes méretű tepsibe öntjük a keveréket, előmelegített 190 C°-os sütőben sütjük ki (vagy hőlégkeveréses, 170 °C-os
sütőben) kb. 40-45 perc alatt.
Kicsit hűlni hagyjuk, és
míg meleg, megkenjük lekvárral a tetejét. Mire kihűl teljesen, be fogja szívni a tészta.
Csokimázzal vonjuk be:
A kakaóport elkeverjük a
cukorral és vízzel, kis lángon állandó keveréssel egyneműre összeolvasztjuk,
majd lehúzva a tűzről, a vajjal simára keverjük.
A süteményt bevonjuk, és mikor megköt a bevonat,
akkor szeleteljük meleg vízbe mártott, szárazra törölt éles késsel.
Kicsit leült az aljára a
meggy, ettől eltekintve nagyon finom süti lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése