2008. április 29., kedd

Zabpelyhes-diós korongok



Hozzávalók:


1,5 dl teljes őrlésű liszt
1/2 teáskanál sütőpor
késhegynyi só
1 tojás

1.25 dl cukor
1.25 dl barna cukor
4 dl zabpehely
1 dl darabolt dió / mogyoró
1 dl darabokra vagdalt csokoládé
1 teáskanál vaníliás cukor

1 dl olaj
0.5 dl víz


Elkészítés:


Az alapanyagokat összekeverjük, (a sütőport a liszttel elkeverve adjuk a többihez), kicsit pihentetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva, egymástól kissé távolabbra rakosgatva, nedves kézzel, vagy kanállal lapos korongokat formálunk.

Közepes, 180 °C - os hőmérsékleten, előmelegített sütőben, kb. 12-15 perc alatt, világosra kisütjük őket.
Sokáig friss maradna, ha nem fogyna el olyan gyorsan.

(A csokoládé ki is hagyható belőle, nekem még jobban is ízlik.)


Nincsenek megjegyzések: