Hozzávalók:
30 dkg zabpehely
15 dkg szőlőcukorpor
10 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 kiskanálnyi őrölt fahéj
2 csomag Bourbon vaníliás cukor
2 tojásfehérje
késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
A zabpelyhet a tejjel leforrázzuk előző este, majd belekeverjük a szőlőcukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, és a szódabikarbónát. Letakarjuk, és ismét másnapig állni hagyjuk.
Ha a tészta még másnap is nehezen keverhető, kevés tejet öntünk hozzá, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a tojásfehérje felvert habját.
Kiolajozott tepsibe öntjük, és a meggyet kanállal a tésztába nyomkodjuk.
Forró sütőbe tesszük, de mérsékeljük a tüzet, és tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, kockákra vágjuk, és vaníliás porcukorral (pl. nádcukor) szórjuk meg.
Forrás: Természetgyógyász magazin egy régebbi kiadásából
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése