2008. április 9., szerda

Meggyes lepény



Hozzávalók:

1 kg magozott meggy
30 dkg zabpehely
15 dkg szőlőcukorpor
10 dkg vaj

5 dl tej
1 evőkanál olaj
1 kiskanálnyi őrölt fahéj
2 csomag Bourbon vaníliás cukor
2 tojásfehérje
késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

A zabpelyhet a tejjel leforrázzuk előző este, majd belekeverjük a szőlőcukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, és a szódabikarbónát. Letakarjuk, és ismét másnapig állni hagyjuk.

Ha a tészta még másnap is nehezen keverhető, kevés tejet öntünk hozzá, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a tojásfehérje felvert habját.
Kiolajozott tepsibe öntjük, és a meggyet kanállal a tésztába nyomkodjuk.
Forró sütőbe tesszük, de mérsékeljük a tüzet, és tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt, kockákra vágjuk, és vaníliás porcukorral (pl. nádcukor) szórjuk meg.

Forrás: Természetgyógyász magazin egy régebbi kiadásából

Nincsenek megjegyzések: