Hozzávalók:
4 tojás
22 dkg nádcukor (por)
10 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
½ csomag sütőpor
7 dkg olvasztott vaj
1 citrom leve és reszelt héja
Tetejére: citrommáz, vagy karob öntet
Elkészítés:
A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, belekeverjük a sütőporos, szitált lisztkeveréket, hozzáadjuk a citromlevet és a reszelt héjat, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre vert habját.
Kikent formába öntjük, előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt sütjük ki. Tűpróbával ellenőrizzük!
Rácson hűtjük ki, majd öntettel vonjuk be.
Citromos bevonó:
Karob öntet:
A recept egyszerű és gyors, fél órát szánhatunk az összeállításra. A fotón látható máz egy közel sem reformosnak mondható csokoládés tortabevonó, ez volt itthon, bár én igazából a citromos mázzal szeretem leginkább.
Mi nem nagyon vártuk meg, hogy kihűljön teljesen, és hozzáláttunk, de ha kihűl, akkor érvényesül leginkább a citrom aromája.
Ezenkívül, szívesebben készítem fehér tönkölylisztből, akkor gyönyörű szép sárga színe van, valóban a citrom jut az eszünkbe róla, és szebben megnő a tésztája is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése