2008. május 1., csütörtök

Mákos-meggyes sütemény


Hozzávalók:


4 tojás
8 dkg por nádcukor
12 dkg méz
5 dkg olvasztott vaj
ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék
½ citrom reszelt héja
8 dkg búzadara
15 dkg darált mák
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
10 dkg meggybefőtt
1-2 evőkanál tej


Elkészítés:

A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, a mézzel, a vajjal, ízesítjük a fűszerkeverékkel, és a reszelt citromhéjjal. Alaposan kidolgozzuk habosra, hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukrot, a tejet, a darát és a meggyet, végül a tojásfehérjék keményre vert habját.

Kikent, lisztezett formába simítjuk, jól előmelegített sütőbe tesszük, de 180 °C-ra visszaállított hőfokú sütőben sütjük ki.



Nincsenek megjegyzések: