Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg por nádcukor
12 dkg méz
5 dkg olvasztott vaj
ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék
½ citrom reszelt héja
8 dkg búzadara
15 dkg darált mák
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
10 dkg meggybefőtt
1-2 evőkanál tej
Elkészítés:
A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, a mézzel, a vajjal, ízesítjük a fűszerkeverékkel, és a reszelt citromhéjjal. Alaposan kidolgozzuk habosra, hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukrot, a tejet, a darát és a meggyet, végül a tojásfehérjék keményre vert habját.
Kikent, lisztezett formába simítjuk, jól előmelegített sütőbe tesszük, de 180 °C-ra visszaállított hőfokú sütőben sütjük ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése