Hozzávalók:
12 dkg rizs
2 db tojás
1 evőkanál margarin
20 dkg mirelit barack
ízesítésre: reszelt citromhéj, vaníliarúd, édesítőszer
Elkészítés:
Az átválogatott, megmosott rizst feltesszük főzni a tejjel, a vízzel, és a vaníliával, és amikor már majdnem kész, édesítjük tetszés szerint. Teljesen puhára főzzük, és hűlni hagyjuk.
Langyosan a vaníliát kivesszük belőle, hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját, a margarin kétharmad részét, a citromhéjat, az apró kockákra vagdosott barackot, végül a fehérjék keményre vert habját.
A maradék margarinnal kikenünk egy formát, a masszát belesimítjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt lángon szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése