2008. április 11., péntek

Barackos rizsfelfújt

Hozzávalók:

12 dkg rizs
2 dl 1.5 %-os tej (vagy gabonatej)
2 dl víz
2 db tojás
1 evőkanál margarin
20 dkg mirelit barack

ízesítésre: reszelt citromhéj, vaníliarúd, édesítőszer

Elkészítés:


Az átválogatott, megmosott rizst feltesszük főzni a tejjel, a vízzel, és a vaníliával, és amikor már majdnem kész, édesítjük tetszés szerint. Teljesen puhára főzzük, és hűlni hagyjuk.

Langyosan a vaníliát kivesszük belőle, hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját, a margarin kétharmad részét, a citromhéjat, az apró kockákra vagdosott barackot, végül a fehérjék keményre vert habját.

A maradék margarinnal kikenünk egy formát, a masszát belesimítjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt lángon szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: