Hozzávalók:
50 dkg tönkölyliszt
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál vanília aroma
1 kávéskanál mézes fűszerkeverék
4 dkg élesztő
10 dkg vaj vagy margarin
3 tojás
12 dkg méz
5 dkg vagdalt datolya
5 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg cukrozott citromhéj
5 dkg vagdalt dió
5 dkg vagdalt mandula
Kívülre:
5 dkg szezámmag (kb.)
2 evőkanál olvasztott vaj
2-3 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a citromhéjjal, a vaníliával, és a fűszerkeverékkel.
Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, és a szobahőmérsékletű vajjal, a tojással, és a mézzel együtt hozzáadjuk a liszthez. Robotgéppel, a gyúróspirállal lágy tésztát dolgozunk ki belőle, a tejjel állítsuk be az állagát.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 órát kelesztjük, ez idő alatt alaposan megnő a térfogata.
A tésztát még egyszer átgyúrjuk, közben hozzáadjuk a többi darabolt adalékot.
Hideg sütőbe tegyük a középső rácsra, és 190°C-on, 50-60 percig süssük.
Ha kész, borítsuk rácsra, és még melegen kenjük meg olvasztott vajjal, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése