2008. április 7., hétfő

Fahéjas kókuszos köles


Hozzávalók:


1 csésze köles
3 csésze kókusztej (vagy más gabonatej)
1/2 vanília rúd (nem feltétlenül szükséges)
kókuszreszelék
1-2 szem stevia (vagy késhegynyi, ha por alakban van)
só, fahéj

Elkészítés:

A megmosott kölest a kókusztejben feltesszük főni, és kicsit megsózzuk. Hozzáadjuk a vaníliarúdból kikapart vanília magocskákat, a fahéjat, és a steviát. Készre főzzük, hogy a köles felvegye az összes tejet, és kásás legyen.

Amikor hűlni kezd a massza, belekeverjük a kókuszreszeléket ízlés szerinti mennyiségben. Ha szükséges, utólag is édesíthetjük.

Kókuszgolyókat is készíthetünk belőle. Miután a meleg kölest összekevertük a kókusszal, kis golyókat formálunk a masszából, és megforgatjuk kókuszreszelékben (vagy darált mandulában, dióban), majd hagyjuk kihűlni.

Forrás: lugositoreceptek.extra.hu

Nincsenek megjegyzések: