Hozzávalók:
6 dkg őrölt lenmag
6 dkg őrölt szezámmag
5 dkg őrölt mandula
5 dkg mandulaliszt
2 dkg őrölt kókuszreszelék
(eredetileg kókuszliszt)
1 csapott mokkáskanálnyi sütőpor
1 csapott mokkáskanálnyi
só
1 csipetnyi őrölt kömény
2 tojás
3 evőkanál olaj
2 dl víz
Elkészítés:
A tojásokat habosra
keverjük a vízzel és az olajjal, hozzáadjuk ez előzőleg egymással elkevert
száraz adalékokat.
Sütőpapírral bélelt
hosszúkás formába simítjuk a masszát, tetejét megszórjuk egész szemes szezámmal,-
ez az, amit elfelejtettem…:-)
A masszát hagyjuk így kb.
15 percig pihenni, hogy az őrlemények jól megszívhassák magukat a nedvességgel.
Előmelegített 180°C-os
sütőben sütjük ki kb. 1 óra alatt a kenyeret. Tűpróbával ellenőrizhetjük a sütés vége felé!
Amikor láthatóan kisült,
borítsuk ki a formából, és tegyük vissza kb. negyed órára a sütőbe, hogy
kívülről is megpirulhasson, és ropogós héja legyen. Az enyém kissé megrepedt, de
ennek szerintem semmi jelentősége nincsen.
Ez a recept Elmira Szezámmagos kenyere alapján készült, kis módosítással, ahogy az itthoni alapanyagok
megengedték.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése