2014. január 25., szombat

Zabpelyhes sütőtökös keksz





Hozzávalók:

18 dkg lágy vaj/margarin
10 dkg nádcukor
5 dkg lágy sötétbarna nádcukor
10 dkg zabpehely
10 dkg teljes őrlésű liszt
10 dkg finomliszt (tönköly)
pici só
½ teáskanálnyi szódabikarbóna
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
1 tojás
35 dkg sütőtökpüré (sült tökből)
10 dkg mazsola
5-10 dkg aprított étcsokoládé

Elkészítése:

A száraz alapanyagokat összekeverjük.
A margarint kihabosítjuk a csipetnyi sóval, hozzáadjuk a cukrokat, majd a tojást, a tökpürét, végül a száraz alapanyagokat.

A masszából diónyi darabokat formálunk, egymástól kissé távolabbra papírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket, majd megnedvesített evőkanál hátával kissé lenyomkodjuk, korong-formára ellapítgatjuk, nem túl vékonyra.
Előmelegített 170-180 °C –os hőlégkeveréses sütőben 15 perc alatt sülnek meg.

Két gáztepsi lett belőle, 40 darab.

A recept a Falusi libák blogjáról származik, némi módosítással.
Eredetileg sima cukorral készül, nincs benne mazsola, és a csokit sem a tésztába keverik, hanem, miután kikerül a sütőből a sütemény, azonnal kis kocka tejcsokit tesznek a korongok tetejére, így a csoki ráolvad, nagyon mutatós lesz tőle. 

 Köszönöm a receptet! :-)



Nincsenek megjegyzések: