Hozzávalók:
50 dkg karfiol
25 dkg darált hús
2 db tojás
3 evőkanálnyi zabpehelyliszt
3 evőkanálnyi reszelt sajt
5 púpozott evőkanálnyi párolt rizs
Petrezselyemzöld, apróra vagdalt (most kifelejtettem)
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanálnyi zsiradék (kacsazsír)
2 teáskanálnyi őrölt paprika
Só, bors
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedjük, sós, forrásban lévő vízben
kissé átfőzzük, lecsorgatjuk, villával összetörjük.
Az apróra vagdalt vöröshagymát zsiradékon megpároljuk,
pirítjuk.
Összekeverjük az összes adalékot, tetszés szerint ízesítjük,
fűszerezzük.
Evőkanállal kb. egyforma adagokat szaggatunk a masszából,
pogácsa formára ellapítgatjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk
őket.
Előmelegített, 200 °C –os sütőben sütjük ki, míg a teteje szép
piros nem lesz.
Bármilyen főzelékhez feltétként nagyon finom.
A masszába keverhetünk egy reszelt burgonyát, semlegesíti a
karfiol jellegzetes ízét, bár így sem tűnt ki különösebben az íze.
Krumplipürével ettük.
Az adalékok körülbelül vannak megadva, nem kell annyira
szigorúan venni, itthon található maradékokból készült.
Serpenyőben kevés zsiradékon is elkészíthető, nekem sütőben
jobban tetszik, nem szívja meg magát a zsiradékkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése