Hozzávalók:
6 db egész csirkecomb
20 dkg csirkemáj (szív
nélkül)
3-4 evőkanálnyi zabpehely
1 nyers tojás
3 főtt tojás
1 púpozott evőkanálnyi
finomra reszelt sárgarépa
1 púpozott evőkanálnyi
reszelt cukkini héjával együtt
1 kis fej vöröshagyma
1 teáskanálnyi törött
paprika
1 kis csokor
petrezselyemzöld
2-3 gerezd fokhagyma
Só, bors, bio
zöldségkeverék őrlemény
Kacsazsír a sütőedény
kikenéséhez és a máj párolásához
Elkészítés:
A megtisztított combokat
besózzuk, és a saját, megszokott fűszereinkkel fűszerezzük.
A zabpelyhet kevés forró
vízzel felöntjük, annyival csupán, hogy megszívhassa magát a folyadékkal.
Kicsit sózzuk, ízesítjük, és állni hagyjuk.
Közben a hagymát
zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a darabolt májat, és azt is átpároljuk,
miközben megsózzuk, borsozzuk.
A főtt tojásokat apróra
vagdaljuk, vagy tojás szeletelővel két irányból felszeleteljük, hogy kisebb
darabokat kapjunk.
A zabpehelyhez adjuk a
nyers tojást, a főtt tojást, a májat, a reszelt répát és cukkinit, az apróra
vagdalt petrezselyemzöldet.
Ízesítjük ízlés szerint a
masszát sóval, borssal, pirospaprikával, a zöldségkeverékkel, vagy más, tetszés
szerinti fűszerekkel. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát is.
A combok bőrét
fellazítjuk, a húst kissé be is vágjuk, majd evőkanállal ide halmozzuk a
tölteléket, és a bőrt a töltelékre visszahajtjuk.
Kizsírozott sütőedénybe
(nálam kacsasütő edényben sült) tesszük a combokat, ha maradna töltelék, a
combok közé tesszük. Ha nem zárt az edényünk, alufóliával befedjük.
Előmelegített, 200-220 °C-os
sütőbe tesszük, és amikor már pirulni kezd, levesszük az edény tetejét vagy a
fóliát, és addig sütjük, míg teljesen megpirul szép barnára a combok bőre. (Kb.
80 perc, sütőtől függően.)
Sütés közben a kiolvadt
zsiradékkal meglocsolgathatjuk, hogy szépen piruljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése