Hozzávalók:
2 db tojás
10 dkg vaj / margarin
2 evőkanál méz
1 evőkanál rum
12 dkg nádcukor
10 dkg darált (vagy apró szemű) zabpehely
3 evőkanál feketekávé
15 dkg liszt
1/2 csomag (6 gr) sütőpor
kevés fahéj
Elkészítés:
A vajat csipetnyi sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukor felét, tovább habosítjuk, majd a tojások sárgáját, a mézet, és a rumot is belekeverjük.
A zabpelyhet a maradék cukorral megpirítjuk.
Amikor kihűlt, hozzáadjuk az előbbi masszához, majd a kávét, a sütőporos, szitált lisztet, fahéjat,valamint a tojások fehérjének habját is elkeverjük vele.
A tésztát kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kisütjük.
Hagyjuk kihűlni, és tejszínhabbal kínáljuk.
Díszíthetjük valamilyen befőttel, vagy gyümölccsel is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Most vettem észre,hogy már ezer éve olvaslak,és még nem jelentkeztem be állandó olvasónak.Sürgősen pótolom.
Köszönöm szépen Erzsi! :-)
Megjegyzés küldése