Hozzávalók:
2 db tojás
10 dkg vaj / margarin
2 evőkanál méz
1 evőkanál rum
12 dkg nádcukor
10 dkg darált (vagy apró szemű) zabpehely
3 evőkanál feketekávé
15 dkg liszt
1/2 csomag (6 gr) sütőpor
kevés fahéj
Elkészítés:
A vajat csipetnyi sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukor felét, tovább habosítjuk, majd a tojások sárgáját, a mézet, és a rumot is belekeverjük.
A zabpelyhet a maradék cukorral megpirítjuk.
Amikor kihűlt, hozzáadjuk az előbbi masszához, majd a kávét, a sütőporos, szitált lisztet, fahéjat,valamint a tojások fehérjének habját is elkeverjük vele.
A tésztát kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kisütjük.
Hagyjuk kihűlni, és tejszínhabbal kínáljuk.
Díszíthetjük valamilyen befőttel, vagy gyümölccsel is.
Most vettem észre,hogy már ezer éve olvaslak,és még nem jelentkeztem be állandó olvasónak.Sürgősen pótolom.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Erzsi! :-)
VálaszTörlés