2011. január 18., kedd
Magvas zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
22 dkg vaj / margarin
1 csipetnyi só
10 dkg méz
9 dkg lágy sötétbarna cukor / fehér is jó
15 dkg zabpehely / itt fele nagyszemű, fele apró
15 dkg teljes őrlésű liszt
1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
1 kávéskanálnyi fahéj
1.5 – 1.5 maréknyi pirított darabolt dió, szezámmag, és napraforgómag
1.5 maréknyi mazsola
1 tojás
Elkészítés:
A száraz összetevőket elkeverjük egymással, hozzáadjuk a tojást, a vajjal összeolvasztott mézet, és összedolgozzuk a masszát. Kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A masszából teáskanállal diónyi darabokat szaggatunk, kézzel golyókat formálunk. Egymástól kissé távolabbra papírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket, majd megnedvesített evőkanál hátával korong-formára ellapítgatjuk.
Előmelegített, 180 °C - os sütőben sütjük ki, kb. 12 perc alatt.
Ha kisült, kissé még puha a sütemény, kihűlés után ropogóssá válik. Ne süssük túl, mert kiszárad, akkor már jó, ha a széle pirulni kezd.
Ez egy másfélszeres adag, kb. 55 darab lesz belőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Kedvencünk
jó lett :)
Megjegyzés küldése