2010. december 11., szombat

Zabpelyhes muffin



Hozzávalók:

5 dkg zabpehely
10 dkg zabpehelyliszt
5 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
½ mokkáskanálnyi szódabikarbóna
2 teáskanálnyi sütőpor
1 teáskanálnyi fahéj
2 evőkanál lágy sötétbarna nádcukor
2 evőkanál méz
1 db apróra vagdalt, vagy durvára reszelt alma
5 dkg mazsola
12 dkg szobahőmérsékletű lágy vaj
1 tojás
1 kis doboz joghurt / vagy kefir

Tetejére: durvára vagdalt dió

Elkészítés:

Összekeverjük külön a száraz összetevőket, a nedves adalékokat, majd a kétféle keveréket egymással.

A masszát a zsiradékkal kikent muffinsütő forma mélyedéseibe kanalazzuk ¾ részig.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben sütjük ki kb. 20 perc alatt.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Finom, guszta és egészséges. Nem is kell több :)

mariam írta...

Köszönöm! :-)