2010. december 11., szombat
Zabpelyhes muffin
Hozzávalók:
5 dkg zabpehely
10 dkg zabpehelyliszt
5 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
½ mokkáskanálnyi szódabikarbóna
2 teáskanálnyi sütőpor
1 teáskanálnyi fahéj
2 evőkanál lágy sötétbarna nádcukor
2 evőkanál méz
1 db apróra vagdalt, vagy durvára reszelt alma
5 dkg mazsola
12 dkg szobahőmérsékletű lágy vaj
1 tojás
1 kis doboz joghurt / vagy kefir
Tetejére: durvára vagdalt dió
Elkészítés:
Összekeverjük külön a száraz összetevőket, a nedves adalékokat, majd a kétféle keveréket egymással.
A masszát a zsiradékkal kikent muffinsütő forma mélyedéseibe kanalazzuk ¾ részig.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben sütjük ki kb. 20 perc alatt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Finom, guszta és egészséges. Nem is kell több :)
Köszönöm! :-)
Megjegyzés küldése