Hozzávalók:
10 dkg vaj
3 tojás
20 dkg nádcukor
1 csomag vaníliás cukor (10 g)
3-5 evőkanál sűrű lekvár
20 dkg fehér liszt
5 dkg teljes őrlésű liszt
1 kávéskanál
szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
½ citrom reszelt héja
9 evőkanál víz (kb. 1 dl)
1 maréknyi meggy
5 dkg durvára darált /
vagdalt/ pirított dió
Tetejére:
durvára vagdalt pirított
dió
Elkészítés:
A vajat habosra kavarjuk,
hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit, majd több részletben a cukrokat, a
lekvárt, a szódabikarbónával, fahéjjal, citromhéjjal elkevert lisztet. Lassan
hozzácsorgatjuk a vizet, belekeverjük a diót és a meggyet.
Végül a tojások fehérjének
keményre vert habját forgatjuk a masszába.
Lehet beletenni néhány
evőkanál mazsolát is tetszés szerint, most kimaradt belőle, pedig szeretjük úgy
is.
Tetejére durvára vagdalt,
pirított dió kerül.
Sütőpapírral bélelt (vagy
kikent, lisztezett) közepes méretű tepsibe simítjuk a masszát, és
előmelegített, közepes lángú, 180
°C –os sütőben kisütjük.
Nagyon finom, egyszerű
sütemény, mindig sikert arat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése