2012. május 14., hétfő

Gyömbéres muffin

Banános karob-öntettel


Hozzávalók: 

6 dkg kölesliszt
6 dkg hajdinaliszt
6 dkg kukoricaliszt
6 dkg zabpehelyliszt
1 evőkanál gyömbérpor
2 kávéskanál szódabikarbóna
3 tojás
5 dkg vaj / vagy 1/2 csésze olaj
6 evőkanál méz
2 dl kefir (vagy víz)
10 dkg mazsola

Díszítéshez: dió

Elkészítés:

A liszteket alaposan elkeverjük a szódabikarbónával és a gyömbérporral.
Az egész tojásokat a vajjal (olajjal) és a mézzel alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a kefirt, a megmosott, lecsöpögtetett mazsolát, a lisztkeveréket, és ha a massza túl sűrű lenne, még egy kevés vizet.
A masszát 10 percig állni hagyjuk, majd muffin formába kanalazzuk.
Mindegyik tetejére 1-2 diódarabot teszünk, és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten, kb. 180 °C-on kisütjük.

Karoböntetet vagy híg lekvárt kínálunk hozzá.


Banános karoböntet: 

5 evőkanál karobport és 2 evőkanál kukorica keményítőt kevés vízzel elkeverünk, majd felöntjük további 2 dl vízzel. 
Fahéjjal ízesítjük, felfőzzük és kissé besűrítjük. 
Ha már langyos, 2 evőkanálnyi mézzel és egy jó érett pépesített banánnal elkeverjük, és a muffinok mellé tálaljuk.

Forrás: Holisz

Nincsenek megjegyzések: