2009. március 18., szerda

Édes okara - felfújt

Hozzávalók:

3 tojás
1 csomag Bourbon vaníliás cukor (10 g)
2 evőkanál méz (5 dkg)
5 dkg nedves okara (szójadara)
5 dkg megáztatott mazsola
1 csipetnyi só
1 kávéskanálnyi olaj

Elkészítés:

A tojások sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral és a mézzel, majd hozzáadjuk az okarát, a mazsolát, a sót, és végül a tojások kemény habbá vert fehérjét.
A masszát kiolajozott sütőformába simítjuk, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, kb. 25 perc alatt kisütjük. Kihűlve szeleteljük, 12 db lesz belőle.

A püspökkenyérhez hasonlóan dúsíthatjuk szárított gyümölccsel, dióval és csokoládé darabokkal.

A recept Szigeti Zsuzsa "Hús nélkül szójából" című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.

2 megjegyzés:

Moni írta...

5 dkg okara az elég kevés, mennyi lepény lesz ebből?

mariam írta...

A recept szerint 12 db lesz belőle, nem próbáltam ki még a receptet.