2009. március 25., szerda

Tökmagos szelet



Hozzávalók:

5 dkg élesztő
1 evőkanál méz
2 dl langyos víz
1 kg kukoricaliszt
4 dl felforralt víz
60 dkg főtt, áttört burgonya
1 dl olíva olaj
1,5 evőkanál só
20 dkg tökmag

Elkészítés:

A 2 dl langyos vízben feloldjuk a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk.
A 4 dl forralt vízzel leforrázzuk a szitált kukoricalisztet, megsózzuk, hozzáadjuk a még melegen áttört burgonyát, az olajat, és a tökmagot. Ezután apránként adjuk hozzá a felfutott élesztőt. Tésztánk ne legyen túl lágy, liszt hozzáadásával szabályozhatjuk.

Gyúrjuk át, és meleg helyen kelesszük 30 percig, majd ismételjük meg a gyúrást.
Ha ismét megkelt, akkor igazítsuk el a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és előmelegített, forró sütőben süssük 35 - 40 percig, majd mérsékelve a lángot, fejezzük be a sütést tűpróbáig.
A tökmag helyett használhatunk napraforgómagot is.

Nincsenek megjegyzések: