2009. március 30., hétfő

Zabpelyhes mandulás - diós aprósütik

Hozzávalók:

5 dkg mandula
5 dkg dió
2 tojás
10 dkg porcukor/vagy másfajta édesítőszer, pl. xylit
10 dkg vaj
20 dkg zabpehely
vanília aroma

Elkészítés:

A mandulát és a diót durvára daráljuk.
A margarint habosra keverjük, elegyítjük a cukorral, majd a tojásokkal is simára keverjük. Ezután kerül bele a zabpehely, a vanília, a mandula, és a dió.
Kissé nedves kézzel golyókat formálunk a masszából, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket (egymástól 5 -5 cm távolságra), és előmelegített, 180 °C - os sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Rácson hűtjük ki.

A paleo étrendbe akkor illik a recept, ha más édesítőt használunk a cukor helyett.

Nincsenek megjegyzések: