2009. március 26., csütörtök

Kókuszos kukoricagombóc

Hozzávalók:

50 dkg kukoricadara
1 citrom reszelt héja
1,5 l víz
pici só
feldarabolt aszalványok (nem fontos)
30 dkg kókuszreszelék
méz, ízlés szerint (kb. 6-10 evőkanál)

Elkészítés:

Tegyük fel a vizet főni, reszeljük bele a citrom héját, sózzuk meg, szórjuk bele a kukoricadarát, a kókuszt, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük puhára a darát. Amikor már majdnem kész, akkor keverjük hozzá az aszalványokat és a mézet, hogy a méz ne veszítsen a vitamin tartalmából.
A lábasban hagyjuk kihűlni, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és kókuszba forgatjuk. Gyümölcsös, vagy karobos öntettel tálaljuk.

Gyümölcs - öntet
Hozzávalók:

1 liter híg eperlekvár /vagy idényben 1 kg friss eper
2 banán
1 evőkanál méz
1/2 csésze kesudió
1/2 liter víz

Az egészet jó alaposan összeturmixoljuk.

Forrás: vegetarianus

Nincsenek megjegyzések: